Wie ik ben

Mijn naam is Renata en ik ben orthomoleculair therapeute.  Sinds ik me kan herinneren had ik issues met eten. Ik had bijna altijd trek.. en als ik trek had at ik kilo’s fruit. Gezond dacht ik. En ik had bijna altijd last van mijn darmen. Bij een van de consulten bij de huisarts zei hij tegen mij: oh trouwens, je hebt ook spastische darm. Ok … er werd vervolgens niets mee gedaan.

Als ik naar mijn ouderlijke huis ging, lag ik 2 dagen na aankomst met mijn spastische darm op bed. Als we op vakantie gingen, lag ik dagelijks in kreukels met pijn in mijn buik, opgeblazen gevoel en obstipatie. En weer de bekende trek! Er was geen dag voorbij dat ik niet moe was.

Ik wist het niet meer, ik dacht er zit iets in mijn genen.. tot ik de eerste les over voeding kreeg van Carola van Bemmelen, de Sugarchallengecoach. Mijn ogen gingen meerdere keren open: alles klonk zo logisch en heel veel viel op zijn plek. Het bleek niet moeilijk te zijn: door kleine aanpassingen zijn mijn kwaaltjes verdwenen waar ik al jaren last van had. Ik besloot zelf Sugarchallengecoach te worden.

En vanaf dat moment ben ik de nieuwe weg ingeslagen en mezelf steeds verder verdiept in orthomoleculaire geneeskunde. Ik begreep eindelijk hoe veel impact voeding op onze gezondheid heeft. Ik heb mijn balans gevonden.